Натурално Нерафинирано Масло от Карите (шеа), с кора от Борутуту

Натурално Нерафинирано Масло от Карите (шеа), с кора от Борутуту

Наличност:
7
Код на продукта:
Натурално нерафинирано масло от карите
14.00 лв.
Още не е оценен Напишете отзив

Нерафинираното масло от карите (шеа) е богат източник на витамини А, Е и F, което го прави изключотелно добър овлажнител, подобрява еластичността и възстановява здравината на кожата. Незаменимо е при суха, изтощена и раздранена кожа. Много подходящо е при суха, изтощена, с "чупливи" краища коса. Възстановява бързо и облекчава кожата при изгаряния, влючително и след излагане на слънце. Жълтият цвят на маслото е резултат от добавянето на кора от африканското дърво борутуту, известно от незапомнени времена в местната медицина, като мощен антиоксидант, при лечение на възпаления и цялостна детоксикация. Облекчава гъбични раздразнения и екземи.


Употреба:
Маслото е с много приятна, плътна, кремообразна консистенция. Лесно се разтапя от топлината на кожата. Поема се изцяло, разнесено леки масажиращи движения. 

Използва се като масло за коса: разтапя се на топлината на дланите (може и леко да го загреете на водна баня - втечнава се на около 35°С, което не нанася вреди на състава му), след което може да се втрие в скалпа и да се разнесе по дължините. Завийте с топла кърпа за да подпомогнете усвояването.


Състав:
INCI: Butyrospermum parkii (raw shea ) butter, borututu tree extract.


Условия за съхранение:
Хладно място, непряка слънчева светлина, най-добре да е в хладилник, спазване на хигиена на употреба.


Опаковка:
Стъклено* бурканче: 150 мл
*От самото си създаване ние поставяме всички наши продукти в СТЪКЛЕНА опаковка. Освен, че това е най-добрата форма на съхранение за вискокачесвените съставки, пазим и природата.


Предимства на продуктите на QQ Natural:

  • 100% натурален състав
  • 100% биоразградими продукти, които не замърсяват околната среда
  • Веган (без животински мазнини)
  • НЕ СЪДЪРЖАТ масла с нефтен произход, втвърдители, изкуствени активни вещества, ароматни композиции и други съставки, които е възможно да пресушат, раздразнят и алергизират кожата.
  • Ръчна изработка
  • Произведено в България

❤️‍ Създадено с любов!

С грижа за хората и природата!Споделете

Напишете отзив