• Анасон звездовиден - Illicium verum - 100% етерично масло

Анасон звездовиден - Illicium verum - 100% етерично масло

Наличност:
10
Код на продукта:
Star-Anise-Essensial-Oil
6.30 лв.
Още не е оценен Напишете отзив

От древни времена анасонът се използва като подправка и ароматизатор . Специфичният му аромат се дължи на ароматното съединение анетол. В Индия, и някои други страни, анасон се използва и като освежител за устата. Полезните свойства на звездния анасон са известни отдавна в древен Египет, Гърция и Рим. Доказано е, че звездният анасон притежава мощни антибактериални свойства. Маслото е богато на антиоксиданти, които могат да предпазват от образуването на вредни свободни радикали. Маслото повишава еластичността на кожата и възвръща нейния младежки вид. Съдържа вещества като Витамин С, Линалолова киселина, шикиминова киселина и анетол.

Начин на употреба:
Масаж: на 100 ml. базово масло (бадем, авокадо, кайсия, гроздови семена) по 20 капки масло Звезден анасон. След нанасяне върху кожата в продължение на 1-2 минути, има усещане за изтръпване и студенина.
Обогатяване на шампоан и маска за коса:  укрепване на косата  против пърхот: да се добавят към 100 ml шампоан или маска 10-15 капки звезден анасон.
Жабурене: при лош дъх, за профилактика: на 100 ml. вода - 3 капки масло звезден анасон.
Арома лампа: дезодориращо -5-6 капки масло звезден анасон.
Арома медальон: 1-2капки масло звезден анасон.
Арома спрей: дезодориращ - 15-20 капки масло звезден анасон в 250ml. вода. Разклатете флакона и напръскайте помещението.

Внимание!
Високо концентрирано! Съхранява се добре затворено на място без пряка слънчева светлина! Пазете от деца!  Преди употреба направете тест за чувствителност! При попадане в очите измийте обилно с вода!
Противопоказно за  бременни, кърмачки,  деца, хора с индивидуална непоносимост към чаено дърво.
Не се приема вътрешно!

Опаковка:
стъклен флакон 10 ml.

Споделете

Напишете отзив