Ние

Защо ни са необходими алтернативни измиващи продукти и козметика?

Ще започна с един факт: кожата ни е най-големият орган в тялото.
Много често, търсейки определен ефект не обръщаме достатъчно внимание на състава на козметичните продукти. Това обаче води след себе си неприятни, а и в някои случаи опасни последствия.

Масово в козметичната индустрия се използват вещества, разработени на основата на нефтопродукти (достатъчно евтини заместители) от една страна и голям брои вредни вещества (за стабилизация и други подобни цели), които макар и в малки количества имат отрицателно, а понякога и пагубно влияние върху различните нива на епидермиса. 

Обикновено докато кожата е млада нейните регенеративни функции успяват да изтласкат нетипичните вещества и да съхранят здравината и функционалността и. 


Когато обаче излишеството от вредни вещества и дойде в повече тя започва да ги натрупва в подповърхностните пластове, от където те директно могат да навлязат в кръвта (интоксикация) или да се натрупат в определени депа, като причинят множество неприятни усещания като алергии и раздразнения, а на по-късен етап и заболявания.

Преди да продължа ще илюстрирам казаното с един пример. В медиите, следящи живота на известни личности излиза информация за това, че кожата на една или друга звезда се „разпада“. Защо? Заради емулгатора в кремовете. Освен функцията да формулира емулсия, емулгаторът в крема има и задачата да осигури проникването на останалите съставки на крема в подповъхностните слоеве.

Твърде агресивните емулгатори обаче, целящи мигновен ефект, разтварят прекалено повърхностния слой и така увреждат на кожата. Колкото по-мигновен ефект ви обещава някой продукт, толкова по-внимателни бъдете към състава му.


Подобна е картинката и с измиващите средства: те са оформени и стабилизирани с концепцията „най-ниска себестойност“ (което не означава непременно най-ниска цена за потребителя).

Това което при тях ускорява процесите на интоксикация е фактът, че те се прилагат обикновено по време на топли бани, когато порите на кожата се отварят под въздействие на топлината и навлизането на нетипични вещества в кръвта е улеснено.

Защо продукти с натурален състав?

Натуралните продукти са способни да възстановят, съживят, подхранят, излекуват и защитават кожата. При прилагане във времето имат възможност да се справят със сериозни хронични проблеми като прекомерна сухота, омазняване, възпалителни процеси, алергии и др. 


Това не се дължи на някакво чудо, а на факта, че натуралните съставки кожата е способна да усвои и да включи в своите биохимични процеси, а натуралните продукти са богати на полезни активни вещества.


В този смисъл тези продукти могат да се нарекат „пълноценна храна“ за кожата. Съчетаването на полезните натурални съставки повлиява вътрешните процеси на кожата, укрепва собствените и защитни и регенеративни сили.

И факта: възстановява се естественото и здраве, а не просто да се създава илюзия за подобрение, правейки се кожата пристрастна към една или друга химическа привнесена от вън съставка.

Нашата кожа е бариерата на организма ни с външния свят. Тя ни защитава от външни въздействия (не позволява на частици мръсотия, микроорганизми, токсини и други непривични вещества да проникват в него).

Здравата не повредена кожна повърхност съхранява влагата в тъканите и не допуска нейното прекалено бързо изпаряване. 
От състоянието на нашата кожа зависят и красотата и здравето ни!

Натуралните сапуни и козметиката, които създавам се ползват от мен и малките ми деца, доста време, преди да реша да ги споделя. Те са изпробвани от мен и приятели рецепти с доказано качество и ефект.

Желанието, любовта и удоволствието, с което ги приготвям са запечатани в ароматните калъпчета и кутийки и се радвам да ги споделя с вас за повече здраве, настроение и усмивки!

Всички продукти са направени само с растителни масла и не се тестват върху животни!