Ние

Началото

Преди време (от 2008 г.), когато тръгна да се появява на бял свят синът ми, тръгнах и аз да търся най-чистата козметика и измиващи средства.Независимо колко хубави и скъпи продукти изследвах, откривах вещества, с които ми се налагаше да се примирявам, но не ми даваха мира... И така открих натуралния сапун, научих се да го приготвям, като паралелно с това започнах да създавам маслени кремове и билкови екстракции. Не след дълго открих, че маслените кремове са чудесни за някои области и периоди и силно подхранващи, но за други области и периоди не са подходящи, така стигнах до хидратантната козмтика. Четох дълго и много, експериментирах, издирвах съставките да са чисти и подходящи, както и да отговарят на етичните ми принципи... После като си говорихме с приятели (знаете майките как сме - често си обсъждаме децата и нас си :)) им разказвах как аз съм си решила проблема с козметиката – като си я правя – само така можех да бъда сигурна какво има вътре и доколко и какви нужди искам да покрия. Помолиха ме да приготвям неща и за тях – и така започнах да правя за все повече хора, постепенно стигнах и до идетя, че мога да помогна и други хора да имат възможност да се грижат за кожата си с чисти и естествени продукти и си направих страничка във фейсбук, открих и фермерския маркет, няколко базарчета...И започна се :) Вече от години имаме собствена лаборатория за производство и козметиката ни се радва на добрите отзиви на много наши редовни клиенти, някои от които са с нас от самото начало. Вярваме, че качеството и отношението към продуктите, които правим, са ключът те да продължат да радват нашите семейства, тези на нашите приятели и на всички наши клиенти.

Сега има много хора, които правят сапунчета и козметика около мен, за което се радвам – повече хора заставаме зад идеята да се грижим чисто и естествено за себе си и да пазим природата. Иска ми се само искрено да ги помоля да са внимателни, да правят това наистина отговорно – тъжно ми е, когато някои клиент дойде и ми каже, че си е купувал такива натурални, ама... За мен винаги правенето на натурална козметика и измиващи средства е било най-първо кауза и ми се иска заедно с колегите, които също са тръгнали по този път да печелим хората за нея, да ги радваме и правим по-здрави.

Продуктите, които създаваме съдържат натурални базови и етерични масла, билкови екстракти натурални минерали и екстракти, витамини и киселини с растителен произход. Не съдържат масла от животински произход, минерални масла и вазелини, синтезирани на базата на нефтопродукти, както и химически агресивни агенти. Всички масла, с които работим са подбрани във времето, като тези от тях, които е възможно  се набавят от български производители - „от семката до продукта“; какаовото, кокосовото, маслото от карите, арган и авокадо са биосертифицирани и се вземат от малки производители от Шри Ланка. Зехтинът е регионален – Гръцки и също е подкрепа за дребни производители с екологична нагласа за производство.

Антония Славова, създател
Фирмулатор на натурална козметика,
Пазител на природата

Защо ни са необходими алтернативни измиващи продукти и козметика?

Ще започна с един факт: кожата ни е най-големият орган в тялото.
Много често, търсейки определен ефект не обръщаме достатъчно внимание на състава на козметичните продукти. Това обаче води след себе си неприятни, а и в някои случаи опасни последствия.

Масово в козметичната индустрия се използват вещества, разработени на основата на нефтопродукти (достатъчно евтини заместители) от една страна и голям брои вредни вещества (за стабилизация и други подобни цели), които макар и в малки количества имат отрицателно, а понякога и пагубно влияние върху различните нива на епидермиса. 

Защо продукти с натурален състав?

Натуралните продукти са способни да възстановят, съживят, подхранят, излекуват и защитават кожата. При прилагане във времето имат възможност да се справят със сериозни хронични проблеми като прекомерна сухота, омазняване, възпалителни процеси, алергии и др. 


Това не се дължи на някакво чудо, а на факта, че натуралните съставки кожата е способна да усвои и да включи в своите биохимични процеси, а натуралните продукти са богати на полезни активни вещества.


В този смисъл тези продукти могат да се нарекат „пълноценна храна“ за кожата. Съчетаването на полезните натурални съставки повлиява вътрешните процеси на кожата, укрепва собствените и защитни и регенеративни сили.

И факта: възстановява се естественото и здраве, а не просто да се създава илюзия за подобрение, правейки се кожата пристрастна към една или друга химическа привнесена от вън съставка.

Нашата кожа е бариерата на организма ни с външния свят. Тя ни защитава от външни въздействия (не позволява на частици мръсотия, микроорганизми, токсини и други непривични вещества да проникват в него).

Здравата не повредена кожна повърхност съхранява влагата в тъканите и не допуска нейното прекалено бързо изпаряване. 
От състоянието на нашата кожа зависят и красотата и здравето ни!

Натуралните сапуни и козметиката, които създавам се ползват от мен и малките ми деца, доста време, преди да реша да ги споделя. Те са изпробвани от мен и приятели рецепти с доказано качество и ефект.

Желанието, любовта и удоволствието, с което ги приготвям са запечатани в ароматните калъпчета и кутийки и се радвам да ги споделя с вас за повече здраве, настроение и усмивки!

Всички продукти са направени само с растителни масла и не се тестват върху животни!

Natural_cosmetics_formulator

Антония Славова, създател
Формулатор на натурална козметика
Пазител на природата 

Natural_cosmetics_producer

Антония Миланова
Организатор производство на натурална козметика


Психолог 

Natural_cosmetics_Technical_assistant

Петя Плачкова
Технически асистент в производство на натурална козметика


Филолог

Natural_cosmetic_online_marcketing_support

Мая Александрова

Он-лайн маркетинг 

Културолог

Some of our pupil

С някои от нашите стажанти