Грижа за мазна и склонна към акне кожа в 3 лесни стъпки

Грижа за мазна и склонна към акне кожа в 3 лесни стъпки />

11/09/2021

Склонната към омазняване и акне кожа се характеризира със завишена работа на мастните жлези, което освен че води до неприятен блясък, също така може да предизвика редица допълнителни проблеми като запушени и разширени пори, черни точки, екземи, акне и др. Затова е много важно да се грижим правилно за този тип кожа. Правилно означава да се погрижим мастните жлези да работят балансирано. Точно така - балансирано, а не изсушаващо. 


Повечето
конвенционални козметични продукти за мазна кожа и акне на пазара съдържат спирти, пенители, повърхностно активни вещества, стабилизатори, оцветители и т.н., чиято цел е да пресушат кожата и да създадат т.нар. “скърцаш” ефект след употребата им. Това мигновено пресушаване, обаче, има краткотраен приятен и дълготраен отрицателен ефект. При подобно пресушаване на кожата, мастните жлези се опитват да компенсират тази сухота с допълнително производство на мазнина. Сухата кожна повърхност започва да “крещи” на мастните жлези: „Дайте ми още себум, много съм суха!“ и те започват да работят на пълни обороти, за да компенсират тази „нужда“.

За разлика от конвенционалните козметични продукти, изцяло
натуралната козметика работи на съвсем различен принцип. Естествените съставки са като порция витамини, които нашето тяло усвоява на 100%, докато изкуствено синтезираните витамини не надвишават усвояемост от 30-40%. Всеки може лесно да разбере разликата като сравни изпиването на чаша прясно изцеден фреш с чаша сокче от кутийка. Натуралната козметика е като чаша пресен фреш - тя е най-естествената грижа, от която кожата ни може да извлече всичко необходимо - витамини, аминокиселини, коензими, минерали и др., които да използва в естествените си самооздравителни имунни процеси. Затова нашата препоръка е да използвате изцяло натурални козметични продукти в грижата за кожата си, независимо дали е суха или мазна. Всяка една крайност в състоянието на кожата говори за проблем, чието разрешаване се крие в осигуряването на балансирана работа на мастните жлези. 

Ето и нашето предложение за
3 лесни стъпки в грижата за склонната към омазняване и акне кожа с изцяло натурални продукти:


Стъпка 1: Почистване на кожата
Тази стъпка е важна за всеки тип кожа, за да бъде тя здрава и сияйна. Всекидневно кожата ни се замърсява от мъртви клетки, мръсен въздух, прах, изпарения, бактерии, излишен себум. Ежедневното почистването на кожата отваря нейните пори и ѝ позволява да диша. В тази стъпка е важно да използвате измивни средства, които не водят до пресушаване.

QQ Natural предложение

Сапунен мус със скраб ефект
Има дълбоко почистващ ефект, не пресушава кожата, а етеричните масла в състава му имат антимикробно, антивъзпалително и балансиращо секрецията въздействие. 

Стъпка 2: Допълнително почистване и тонизиране
След като порите са почистени и отворени, вече може да ги почистим и тонизираме кожата. В този етап препоръчваме използването на натуралните флорални води. За склонната към омазняване и акне кожа най-подходящи са флоралните води от лавандула и розмарин. Веществата, които съдържат тези води ще помогнат на кожата да остане приятно суха и хидратирана. Напръскайте лицето с флорална вода и обтрийте с памучен тампон. След приключване може да пръснете още веднъж от разстояние така, че да обхванете цялото лице и кожата да остане приятно леко влажна и подготвена за следващата стъпка.
Важно! Обръщайте внимание на вида и етикета на продуктите. Например флорална вода от лавандула с лилав цвят не е натурален продукт. Когато тази вода е органично добита, тя е безцветна.

QQ Natural предложение

Флорална вода от Лавандула
Има антисептичното и почистващо действие, повлиява добре акне, раздразнения по кожата и обриви. Има общо успокояващ и освежаващ ефект. Високото съдържание на етерични масла в състава подхранва и витализира кожата.
Флорална вода от Розмарин
Балансира кожната секреция, повлиява акне и псориазисни образувания, ревитализира и освежава кожата. 


Стъпка 3: Нанасяне на крем
Мазна кожа и крем? Вероятно тази комбинация за много хора звучи като нещо невъзможно, но в тази стъпка е важно да подберем подходящ за кожата ни лек, хидратиращ и натурален крем.  

QQ Natural предложение

Хидратантен крем “Clean”
Има подхранващ ефект, действа оздравяващо на акнето, създава тънък предпазен слой между добре почистените пори и замърсителите отвън, балансира омазняването, притежава добър слънцерефлекторен и защитен филтър. Добрата процентна комбинация на леки масла в състава и билковия хидролат “казват” на мастните жлези: “Имаме си достатъчно мазнина тук, вие останете спокойни“.

За бърз и оптимален ефект с продължаващо действие ви препоръчваме да повтаряте тези стъпки всяка сутрин и вечер.
 


Бонус:  Маска за лице
1 ч.л. хума
1ч.л. бирена мая
1 ч.л. сок от лимон (или повече, до получаване на хомогенна консистенция) 

Тази чудесна маска за лице е допълнителен верен съюзник в оздравяването на кожата. Препоръчваме да се нанася 1 път седмично в удобно време. Изпълнете
Стъпка 1, нанесете маската и оставете да действа върху лицето докато консистенцията изсъхне върху лицето. След това изплакнете обилно с вода и продължете със Стъпка 2 и Стъпка 3.
 Е, това е!

Вече може да излезете и да се радвате на своята чиста кожа за по-дълго!


Очаквайте скоро:
Какво трябва да знаем за здравето на нашата кожа?