Какво е хидратантна козметика?

Какво е хидратантна козметика? />

14/03/2016

Какво всъщност е хидратантната козметика?

В самото име разбираме, че става въпрос за овлажняване. Да, хидратантната козметика дава на кожата нужната и порция влага, освен порцията подхранващи масла.

Хидратантният крем се състои от две основни фракции: тази на комбинацията на масла (при нас на изцяло натурални висококакчествени такива) и така наречената водна фаза – която може да е хидрозол – флорална вода (като розова, лавандулаова и др.) - в нашия случай и билкови хидролати, които подпомагат предназначението на креме: лайка – успокояващ; розмарин – баланс на масната секреция и т.н.

Защо са толкова полезни и за предпочитане хидратантните кремове?

Най-първо хидратантният крем (масла+течност) имитира сруктурата на кожата – която най-общо е сруктура от мастни вериги в течна среда. Това го прави лесно усвоим, което ни дава двоен плюс: от една страна всички полезни вещества съдържащи се в натуралните масла, от които е съставен кремът, се проникват в подповърхностните слоеве и помагат на кожата да се оздрви и подсили в дълбочина. От друга - по повърхността на кожата не остават плътни маслени наслагвания, които, колкото и да ни е суха кожата, могат да причинят разширяване на порите и пигментация, особено при излагане на слънчева светлина.

Худратантният крем може да бъде формулиран като достатъчно плътен и питателен (което ние сме постигнали с нашите: https://www.qqnatural.com/natural_hydrating_cosmetics/lice/natural_night_face_cream_with_argan_oil_and_rosemary и https://www.qqnatural.com/natural_hydrating_cosmetics/lice/natural_face_cream_for_sensitive_skin_with_argan_oil), а е и по-въздестващ от изцяло масления, поради много по-доброто си и усвояване. От друга страна хидратантното формулиране дава възможност на хората със склонна към омазняване кожа да ползват овлажняващите натурални кремове, които им помагат в регулирането на мастния баланс и също имат похранващ ефект върху кожата без да я маслят (което ние сме постигнали с нашият: https://www.qqnatural.com/natural_hydrating_cosmetics/lice/natural_face_cream_for_acne_with_tea_tree_oil_and_jojoba )

Препоръчваме на всички, които искат да запазят кожата си хубава и здрава, да се грижат информирано. Уместно е да не се използват чисти масла през деня и особено, когата има силно слънце. Препоръката се отнася изключително за кожата на лицето, която по правило е по-специфична и най-открита и изложена на атмосферни влияния.

Все пак предвид предимствата на хидратантните композиции ние предпочитаме такива и за тялото (мляко за тяло https://www.qqnatural.com/natural_hydrating_cosmetics/tyalo/hydrating_body_milk_moisturizer_for_dry_skin) и за ръцете (https://www.qqnatural.com/natural_hydrating_cosmetics/race/hand_cream_calendula_and_shea_moisturizer_for_dry_skin ) – леката емулсия се поема бързо от кожата, като я оставя овлажнена и подхранена, но без плътни мазни следи, само фин защитен слой, при който няма и следа от тежест.

Погалете се с нежната грижа на естествените съставки на натуралните хидртантни кремове, създадени с внимание и любов и изпробвани в течението на годините, в които ги правим и усъвършенстваме – за перфектно качество и здравословна грижа.

Стараем се да помага с всичко по силите ни, за да са по-здрави и красиви всички решили да изберат натуралното и да е по-чиста нашата планета!

Екипът на QQ Natural