Топ 5 етерични масла афродизиаци

Топ 5 етерични масла афродизиаци />

09/02/2022


Афродизиак се нарича всяко вещество, което подсилва сексуалното желание и възбуда, стимулира страстта и повишава либидото. Тези вещества не могат да направят някого по-сексуално привлекателен, както много митове твърдят, но могат да свалят напрежението и стреса, да отпуснат тялото, да повишат настроението, енергията и самоувереността, да изострят чувствеността и усещанията по време на любовната игра. 


Ароматите са един от пътищата, по които достигаме до партньора си. Привличането между двама души в голямата си част се дължи на подсъзнателното регистриране на половите феромони на другия. Дори и най-лекия аромат изпраща импулси към мозъчната ни кора и поражда различни чувства и емоции, като по този начин телата ни комуникират помежду си. 

Ето кои са най-известните използвани аромати за повишаване на сексуалното желание, въздействащи върху ума и тялото:

Кралицата на цветята е и кралица и на маслата. Розата се свързва със сърцето и най-силното ѝ въздействие е върху емоционалното ни тяло. Ароматът ѝ повдига настроението и отпуска нервната система. Има способността да хармонизира и успокоява, да засилва чувството за любов, прошка, доброта и всеотдайност. Увеличава сексуалното желание  и поривът ни да се свържем с другия на по-дълбоко ниво.

Ароматът на иланг-иланг има леко еуфорично и възбуждащо действие и именно затова се използва от векове в азиатската култура като афродизиак. От древни времена ароматът му се слави като символ на любовта и чувствеността. Успокоява напрежението, хармонизира енергиите, балансира емоциите, зарежда ни с мир и любов. Маслото от иланг иланг повлиява върху хормоните, отговорни за сексуалния апетит. Отпуска партньорите и им помага да свалят вътрешните си блокади и да развихрят фантазията си. 

Ароматът на канела силно повишава сексулния апетит и кръвообращението. Поради въздействието си върху притока на кръв, тя насърчава и удължава ерекцията при мъжете.  Спомага за правилната работа на репродуктивните органи и справянето със сексуалните проблеми. Маслото от канела е изключително подходящо за еротични масажи, както и за отпускането и намаляването на стреса, който е честа причина за липсата на сексуално желание. Намалява умората, активизира тялото и подобрява настроението. 

Пикантният аромат на маслото от корена на джинджифила се използва от древни времена за повишаване на сексуалния апетит и удоволствие. Свойството му да засилва кръвообращението спомага за повишаването на чувствителността на ерогенните зони. Не случайно името на това стимулиращо и освежаващо растение е кръстено от китайците “мъжественост”, индийците го използват в любовните си еликсири, а арабите казват за него, че бързо запалва искрите между партньорите със затоплящото си действие, а след това гаси пожара като оставя чувство за свежест и удовлетвореност. Маслото от джинджифил повишава както сексуалното желание на тялото, така и предразполага въображението на ума. 

Етеричното масло от бергамот действа успокояващо, ободряващо и стимулиращо, като създава усещане за приемане и отдаване между партньорите. Помага за намаляване на тревожността и стреса, повишава тонуса и настроението, създава чувствено настроение и сексуален апетит.

Важно!
Етеричните масла са изключително концентрирани и преди досег с кожата е необходимо да бъдат разредени в базово масло - какаово, кокосово, шеа, черен кимион или друго по избор.
Пропорциите са: 100 мл. базово масло - 10-20 капки етерично масло. 

До края на месец февруари може да поръчате и нашият афродизиращ пакет за влюбени “Любов за двама”, в който ще откриете и готовото за употреба специално лимитирано масажно масло с подбрани етерични аромати за стимулиране на сексуалното желание.